Regisztráció
Információ
Szabályzat
Hírlevél
Fórum
Ajándék kuponok
BLOG
CN Pont gyűjtés
BINGO

Megnyilt  DealShakert  piac érdemes körülnézni

Szerver idő:23:00:10
A KARD LELKE
Termék képek
aukciofigyelo Aukciófigyelőt kérek
Megosztás: Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
Megtekintések száma: 2 ; Licitálások: 0
Tulajdonságok:
Eladó:
skorpio7skorpio
Áru lelőhelye:
Magyarország, Budapest
Áru mennyisége:
1db.
Típus:
Normál aukció
Aukció kezdete:
2021-09-17 19:09:13
Aukció vége:
2021-10-02 19:09:13
Kikiáltási ár:
3500 Ft.
Jelenlegi ajánlat:
-
Jelenlegi nyertes:
-
Licitlépcső:
50 Ft.
Minimálár:
3500
Ön ajánlata:
Ft
Fizetés és szállítási információk
Állapot
Új
Termék garancia:
Nincs
Számlaadás:
Igen
Szállítási költség:
Vevőt terheli
Fizetési lehetőségek
Költségek
Banki utalás:
Ingyenes
Személyes átvétel:
Ingyenes
Információ a termékről

A fegyverek átfogó története – eredetük és hatásuk a hadviselésre meg a társadalomra – az őskortól napjainkig, köztük

AZ ALABÁRD
A XIII. században a svájci kantonok szövetsége könnyű mellvértekre, alabárdfejjel szerelt hosszú nyelű hidegfegyverekre, valamint a falanxhadviselés egy demokratikus válfajára építette hadviselését, amely gyorsasága és mozgékonysága révén kezdetben diadalmaskodott, ám végül alulmaradt az ágyúk és kézi lőfegyverek erejével szemben.

AZ ELSŐ KÉZI ÁGYÚ
A XV. századi Franciaországban és Németalföldön a fegyverműveseknek először sikerült bronz alkalmazásával lekicsinyíteniük az ágyúkat, s ennek révén mozgékonysággal felruházni. A kézi ágyúkat kétkerekű, lóvontatású hordozó járművön szállították, és perceken belül lőállásba helyezhették, majd elsüthették. Nem létezett Európában olyan fallal kerített hely, amelyet nem fenyegetett ez a veszedelem.

A KERÉKLAKATOS PISZTOLY
Azon valószínűtlen forrásokból táplálkozó technológia-kölcsönvételek egyikével, amelyek segítségével a Nyugat a lőporos lőfegyverek fejlődését uralta, a XVI. században németországi fegyver- és óraművesek új elsütőberendezést fejlesztettek ki, amelyben fogazott kerék segítségével pattintottak szikrát a vaspiritből. Amint kiküszöbölték a folyamatból a kanócot, nyomban kezükben volt a gyorsan mozgó lovasság által is hordozható, elsüthető és újratölthető lőfegyver.

A PÁRIZS-ÁGYÚ
Ezzel az először 1918 márciusában elsütött ágyúval a németek 130 kilométer távolságból tudták lőni Párizst, s közben akár 39 km magasra is küldték gránátjaikat a levegőbe. Bár kevesebb mint 260 párizsit öltek meg vele, a Párizs-ágyú egy későbbi félelemből adott ízelítőt a világnak: az interkontinentális ballisztikus rakétáktól való állandó rettegésből.

Axiómának számít a kijelentés, hogy az emberi történelmet a háború hajtotta és formálta. Ennek az igazságnak egyik következményét azonban jóval kevésbé szoktuk átlátni: a háborút a fegyverek mozgatták, és azok határozták meg a formáját. Fontos konfliktusok álltak vagy buktak az alkalmazott fegyverek sikerén vagy kudarcán, valamint egész stratégiai rendszereket kreáltak bizonyos kulcsfontosságú fegyverek megléte köré. Ha az axiómát és a belőle következő tételt együtt szemléljük, az derül ki, hogy a fegyverek bármi másnál hívebben tükrözik az ember és a társadalom változásait, félelmeit és vágyait.
A kard lelkében az elismert hadtörténész, a Nem­zeti Földi Hírszerző Központ (National Ground Intelligence Center) rangidős elemzője, Ro­bert O’Connell az őskori buzogánytól a nukleáris robbanófejig mutatja be a fegyverek minden részletre kiterjedő, izgalmas történetét. A szerző mindvégig a fegyverek hadviselésre és társadalomra gyakorolt hatására koncentrál. O’Connell szövegét John Batchelornak, a világ első katonai illusztrátorának rajzai kísérik, az első vadnyugati forgópisztolytól a Mosquito bombázóig.
A fegyverek és az ezeket előállító társadalmak kapcsolatára összpontosítva O’Connellnek sikerül megválaszolnia néhányat a hadtörténet legrejtélyesebb kérdései közül. Miért fejlesztette ki Kína a puskaport, de nem fejlesztett ki hozzá lőfegyvert? Miért harcoltak az ókori görögök falanxban, ha pusztán a halálrataposás oly sokat megölt közülük? Mikor működött hatékonyan a fegyverzetkorlátozás, és akkor és ott miért? Mely háborúkat nyertek meg a győztesek egyszerűen ipari termelési és fegyverfejlesztési fölényük miatt? O’Connell vázolja, hogyan nyerhette volna meg Németország az I. világháborút, ha nem függesztette volna fel a korlátlan tengeralattjáró-háborút; továbbá hogy az Egyesült Államok agyoncsodált sugárhajtású harci repülőgépei miért nem teljesítenek annyit a valóságban, mint amennyit beharangoznak róluk. A technikatörténet, a gazdaságtörténet és a szociológia szempontjait kombinálva A kard lelke széles ívű áttekintést ad a civilizáció történetéről – legpusztítóbb impulzusa lencséjén át szemlélve.
A kard lelke sok örömöt okoz majd a történelem szerelmeseinek, és hosszú ideig klasszikusként emelkedik majd ki a fegyverekről születő irodalom tengeréből.

Budapesten személyes átvétel lehetséges, munkaidőben /déli pályaudvartól 5 perc
gyalog/

Kérdések a termékkel kapcsoaltban
Kérdezzen az eladótól
Csak bejelentkezett felhasználók kérdezhetnek.
Licitálások
FelhasználóAjánlatDátum